Behandelaars

gertjanSanne hori

Lunteren: Gertjan van Zessen & Sanne Rosier

Dr Gertjan van Zessen is de bedenker van het Vat van Zelfwaardering. Hij is psycholoog en seksuoloog. Hij heeft een eigen praktijk seksuologie in Lunteren, en een eigen praktijk zakelijke coaching. De klinische praktijk voert hij samen met Sanne Rosier. Sanne is psycholoog en is ervaren in seksuologie, depressie en persoonlijkheidsproblematiek. Ook voor therapie op afstand (Skype of Facetime), ook voor Expats.

Website: www.vanzessen.com Aanmelding via de site of via info@vanzessen.com.


Sinds 2012 worden er trainingen in het werken volgens de filosofie van het Vat van Zelfwaardering aangeboden. Iedereen die op deze pagina genoemd wordt is een ervaren hulpverlener en is na de training in staat om zelfstandig behandelingen uit te voeren met behulp van het Vat. In de training ligt er nadruk op het werken met seksverslaving, maar ook op andere probleemgebieden waar lage zelfwaardering aan de orde is. In de training wordt tevens veel aandacht besteed aan het werken met de relatie. De kwaliteit van de hulpverlening wordt bewaakt via terugkomdagen, intervisie en het bespreken van casuïstiek. Nieuwe ontwikkelingen worden gedeeld middels een e-magazine.
Let op: er zijn inmiddels meer hulpverleners en organisaties die aangeven dat zij werken met de methode van het Vat van Zelfwaardering. Tenzij zij op deze pagina worden vermeld, hebben zij hier géén specifieke training in gevolgd en zijn zij niet bevoegd om de methode te gebruiken.

   [getoonde adressen zijn soms bij benadering]

   0-IMG_5571

   Halsteren: Ton van der Aa

   Ton van der Aa is acupuncturist, NVA. Hij heeft een eigen praktijk in Bergen op Zoom en Halsteren.
   Aanmelden via tel. 0164-254815 of E-mail: tao@hetnet.nl


   Hoofddorp: Renske Althuisius

   Renske Althuisus is M.W.V.O./Seksuoloog NVVS. Werkzaam in de GGZ als seksuoloog en heeft een eigen praktijk in Hoofddorp.  Aanmelden en info : r.althuisius@hotmail.com , of telefonisch 0620301596


   Almelo: Marian Assink

   Marian Assink is psycholoog en is werkzaam bij Tactus Verslavingszorg. Informatie en aanmelding via tactus.nl.


   0-foto1

   Tilburg, Waalwijk: Brigitte Baeten

   Brigitte Baeten is klinisch psycholoog. psychotherapeut en seksuoloog NVVS en werkt in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en heeft een eigen praktijk in Waalwijk. In het ziekenhuis is een afspraak alleen mogelijk op verwijzing van een medisch specialist. Voor een afspraak in Waalwijk: www.praktijkbaeten.nl.


   Diemen: Patricia Beemster

   Dr. Patricia Beemster is arts-seksuoloog NVVS en en is werkzaam in Seksuologie Praktijk Beemster in Diemen. Aanmelden of informeren kan via info@praktijkbeemster.nl


   wil

   Doetinchem, Kesteren: Wil Berghuis

   Wil  is werkzaam als seksuoloog NVVS-SH in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem en in haar praktijk in Kesteren (Betuwe). Zij behandelt individuele, relationele en seksuele problematiek. Contact: info@praktijkberghuis.nl of telefonisch 06 51933738.


   Zwolle e.o.: Marjolijn Blankestijn

   Marjolijn is arts-voortplantingsgeneeskunde VVF en arts-seksuoloog NVVS/SH in Fertiliteitscentrum van Isala Zwolle.
   Verder arts-seksuoloog NVVS/SH in Isala, locatie Diaconessenhuis te Meppel en arts-seksuoloog NVVS/SH in Deventer Ziekenhuizen. Zij werkt op verwijzing van huisarts of ziekenhuis.


   Vorden: Nynke de Boer

   Nynke is orthopedagoog en GZ psycholoog. Werkzaam met jeugd, mensen met een verstandelijke beperking en volwassenen. Ze heeft een eigen praktijk. Aanmelden en info via www.ppvorden.nl


   Nijmegen: Colette van Bokhoven – Rombouts

   Colette is Arts infectieziektebestrijding en Arts seksuoloog NVVS i.o. Zij heeft een eigen praktijk in Nijmegen. Info en aanmelding via www.sekswijs.com. Zij is ook werkzaam op de GGD, Gelderland-Zuid.



   Hanneke Bolt foto CV

   Rotterdam: Hanneke Bolt

   Hanneke Bolt is arts seksuoloog NVVS en werkt bij Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, polikliniek Voortplanting. Afspraken zijn alleen mogelijk met verwijzing van een medisch specialist, en alleen wanneer sprake is van medisch gerelateerde problematiek. Afspraken: 010-7040116 Email: j.m.bolt@erasmusmc.nl  Website: www.erasmusmc.nl/verloskunde_gynaecologie/Patientenzorg/Seksuologie


   foto iris India 2011

   Woerden: Iris van den Bosch

   Iris van den Bosch is bekkenfysiotherapeut, master physician assistant uro-gynaecologie en seksuoloog NVVS-SH en werkt als Physician Assistant in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.


   Groningen: Ria Bosgraaf

   Ria Bosgraaf is seksuoloog NVVS en relatie- en gezinstherapeut NVRG op de seksuologie poli van het UMCG te Groningen, seksuologie poli Reik te Groningen (poli voor mensen met een licht verstandelijke beperking) en Inter-PSY te Groningen (afdeling kinder- en jeugd psychiatrie). Afspraak alleen mogelijk op verwijzing van uw huisarts, medisch specialist en/of andere behandelaar. Tevens eigen praktijk www.praktijkriabosgraaf.nl 06-10316690 te Groningen. Hier kunt u terecht voor individuele, relationele en seksuele problematiek.


   monique brabers

   Rotterdam: Monique Brabers

   Monique Brabers is SPV’er, Systeemtherapeut en Consulent seksuele gezondheid, en is werkzaam bij PsyQ in Rotterdam (www.psyq.nl).


   Zwolle, Kampen: Tom Brinks

   Tom is maatschappelijk werker en trainer bij Tactus Verslavingszorg te Zwolle en Kampen, afdeling jeugd (tevens KVO)
   en volwassenen (vrijwillig en forensisch). Voor vragen: t.brinks@tactus.nl


   Apeldoorn: Bernard Bröring

   Bernard Is Gespecialiseerd Maatschappelijk werker en POH-GGZ en werkt bij Polikliniek Volwassenen GGNet
   Apeldoorn. Tel: 088-9332510 e-mail b.broring@ggnet.nl


   Overijssel: Dini Brouwer

   Dini werkt bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle e.o. Zij is Maatschappelijk Werker en Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige.
   Contact via d.brouwer@tactus.nl.


   foto 2

   Haarlem: Sebastiaan Bruinsma

   Sebastiaan is psychiatrisch verpleegkundige en praktijksondersteuner GGZ, verbonden aan Praktijk Oudemans (Abcoude), 0294-282628 en Gezondheidscentrum Schalkwijk (Haarlem), 023-890 0166.


   Eva Buitenhuis

   Schiedam, Rotterdam: Eva Buitenhuis

   Eva is 1e lijns- en GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS. Zij werkt in een eigen praktijk te Schiedam: www.praktijkrespons.nl. Aanmelden en informatie via buitenhuis@praktijkrespons.nl.


   Eindhoven: Evelyn Buijsse

   Evelyn Buijsse is gezondheidszorgpsycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCT. Ze heeft een eigen praktijk in Eindhoven voor volwassenen en kinderen vanaf de middelbare school leeftijd. Voor meer info:  www.Evelynbuijsse.nl


   Drenthe, Groningen: Irena Burdova

   Irena Burdova (Burda) is gz-psycholoog, psychotherapeut en seksuoloog I.o. gespecialiseerd in hulpverlening aan mensen met een lichte verstandelijke beperking, trauma en seksuele problemen. Ze behandelt daders en slachtoffers van seksueel misbruik zowel in klinisch-forensische als poli-ambulante  setting. Tevens is ze programmaleider seksualiteit en SSG bij Trajectum. www.trajectum.info of iburdova@trajectum.info


   Gelderland: Richard Damen

   Richard is jobcoach, Workfast® specialist, reïntegratie- en werkconsulent. Hij werkt tevens als zelfstandig begeleider en trainer.
   Contact via ramdamen@gmail.com


   IMG_2360

   Lunteren: Jet Deen

   Jet Deen is gezins- en relatietherapeut NVRG, seksuoloog NVVS i.o., werkzaam bij Propersona in het Centrum voor Psychotherapie in Lunteren, tevens eigen praktijk. Contact: e mail j.deen@propersona.nl of henriette.deen@gmail.com


   IMG_0001

   Goes, Bergen op Zoom: Wil Donkers

   Wil Donkers is seksuoloog NVVS-SH, systeemtherapeut-NVRG en EMDR-therapeut. Hij werkt bij PsyQ Zeeland in Goes en Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Aanmelding via 0883573757 of w.donkers@psyq.nl Website: www.psyq.nl


   Overijssel: Simone van Dijk – Vellekoop

   Simone is werkzaam als maatschappelijk werker afdeling jeugd bij Tactus verslavingszorg. Daarbij ook werkend met gezinnen en relaties. Informatie: tactus.nl.


   Amsterdam: Debora Duyvis

   Debora Duyvis is psychotherapeut, GZ psycholoog en seksuoloog NVVS-SH. Zij heeft een eigen praktijk: WGplein 512, 1054 SJ Amsterdam. Aanmelding telefonisch: 020 4715272. 


   0-Ann Eben

   Genk (België): Ann Eben

   Ann is klinisch seksuoloog VVS en relatie- en gezinstherapeut, werkzaam in het centrum voor psychologische begeleiding en psychotherapie in Genk.
   Bereikbaar via seksuologe.ebenann@gmail.com en 0032 488330833.


   IMG-20140112-WA00101

   Vleuten, Heiloo: Jan Eekhoudt

   Jan Eekhoudt is therapeut in Emotionally Focused Therapy. Praktijk voor relatietherapie Eekhoudt, Kerkelaan 58 in Heiloo en Stationsstraat 50 B in Vleuten. Meer informatie: www.verslaafdaanseks.com


   Dordrecht: Peter van Eeuwijk

   Peter heeft een praktijk als coach en trainer gericht op effectief leiderschap. Hij werkt vanuit christelijk perspectief. Hij is van oorsprong bedrijfseconoom en is naast het bedrijfsmatige aspect ook bekend met het verslavingsgevoelige van leiders.
   Meer informatie en contact via de website, jtro.nl en peter@jtro.nl.


   Francien Engelhard


   Breda: Coby van Essen

   Coby is SPV’er, Systeemtherapeut NVRG en Seksuoloog NVVS-SH. Zij heeft een eigen Praktijk voor Seksuologie in Breda, www.seksueleproblemen.nl info@seksueleproblemen.nl, tel 076-5615010


   Groningen: Liselotte Fischer

   Liselotte is relatie- en gezinstherapeut nvrg en seksuoloog NVVS bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid Noord Nederland (Groningen). U kunt daar zonder verwijzing terecht. Zie voor info www.csgnn.nl/hulpverlening


   Zeist: Margreet Florentinus

   Margreet is POH-GGZ in Gezondheidscentrum Widar te Zeist. Informatie en contact via info@margreetflorentinus.nl.


   feniks

   Ede: Feniks de la Fosse

   Feniks de la Fosse is klinisch psycholoog/seksuoloog, psychotherapeut en relatietherapeut. Zij heeft een eigen praktijk ‘De la Fosse Psychotherapie’ en is daarnaast werkzaam bij Pro Persona in Arnhem. Aanmelden via de website www.delafossepsychotherapie.praktijkinfo.nl


   wieneke

   Amsterdam: Wieneke Goenee

   Wieneke Goenee is klinisch psycholoog kinderen en jongeren. Zij werkt bij PuntP jeugd in Amsterdam. Aanmelden via wieneke.goenee@puntp.nl


   Zwolle: Nick Grandjean

   Nick is psycholoog. Hij werkt bij Tactus ambulant volwassenen in Zwolle.
   Aanmelden via www.tactus.nl, voor vragen n.grandjean@tactus.nl.


   jacqueline

   Rotterdam: Jacqueline de Groot

   Jacqueline de Groot is psycholoog , seksuoloog NVVS-SH en EMDR therapeut (opleiding tot practitioner afgerond). Aanmelden via de website www.seksuoloogrotterdam.nl  of via 0615653431.


   0

   Limburg: Katrien Grootaers

   Katrien Grootaers is Socioloog/Seksuoloog NVVS. Zij werkt in de Jeugdzorg in Midden en Noord Limburg. Ze heeft veel ervaring in de volwassenenzorg en coacht professionals in de zorg met werk gerelateerde problemen. Bereikbaar: katriengrootaers@planet.nl


   Schermafbeelding 2013-05-28 om 19.21.03

   Helmond, Veldhoven: Irma Gruijters

   Irma Gruijters is GZ psychologe en seksuologe NVVS-SH, werkzaam bij GGZ Helmond en bij MuCes, Multidisciplinair Centrum voor Seksuologie te Eindhoven. Aanmelding via GGZ Helmond 0492-848000, via www.muces.nl of  040-8886050.


   Utrecht: Aline de Haan

   Aline de Haan is psychiater en werkzaam bij PsyQ Utrecht. Aanmelden via de website: www.psyq.nl


   D. pasfoto 2 NVPO

   Hilversum: Daniela Hahn

   Daniela Hahn is GZ psycholoog, 1e lijnspsycholoog NIP en  seksuoloog NVVS-SH. Psychologiepraktijk Drs Daniela Hahn, Gezondheidscentrum Hilversum, Vaartweg 163c, 1217 SP Hilversum. Aanmelden via 06 53 695 389.


   Adrie

   Amsterdam:  Adrie Heijnen

   Adrie Heijnen is huisarts en seksuoloog NVVS. Hij werkt als huisarts in het centrum van Amsterdam, en als seksuoloog, op het zelfde adres, in een eigen zelfstandige seksuologie praktijk: Seksuologie Centrum Amsterdam. Aanmelden en voor informatie zie: www.seksuologiecentrumamsterdam.nl


   Arnhem: Jeremy Heshof

   Jeremy heeft een eigen praktijk ‘Meer Met Mannen’, voor vragen rond o.a. seksualiteit, relaties en werk. Hij werkt veel met homo-en biseksuele mannen. Info en contact voa www.meermetmannen.nl. Hij is verder werkzaam als sociaal verpleegkundige seksuele gezondheid met Aantekening Seksuologie NVVS bij de GGD.


   Jan website.jpg-for-web-small

   Groningen: Jan Heykoop

   Jan Heykoop is counselor en psychotherapeut. Hij heeft een eigen praktijk. Website: www.psychotherapie-gilde.nl  Aanmelding via hsadvies@noord.bart.nl


   Schermafbeelding 2013-08-02 om 12.45.09

   Oss: Chris Hoefnagel

   Chris Hoefnagel is GZ-psycholoog, seksuoloog NVVS-SH en psychotherapeut. Aanmelden en informatie via www.pes-herpen.nl


   corafolder

   Halsteren: Cora Hoogcarspel

   Cora Hoogcarspel is seksuoloog NVVS-SH. Ze heeft een eigen praktijk in Halsteren (Praktijk de Bremberg, voor seksuologie en relatietherapie) en is als seksuoloog werkzaam bij CASA en GGD in Goes en in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Website: www.praktijkdebremberg.nl, aanmelden via cora@praktijkdebremberg.nl, 0164 652281/ 06 19915797.

    

   Friesland: Sipke van der Hoop

   Sipke is essentiecoach, inzetbaarheidscoach en arbeidsdeskundige i.o. vanuit eigen bedrijf Essentie re-integratie, gevestigd in ZW Friesland. Informatie en contact via de site http://www.essentiereintegratie.nl.

   Nijmegen: Lisette van der Horst

   Lisette is verpleegkundige en coach. Ze is werkzaam bij de poli Seksuele Gezondheid van de GGD Gelderland-Zuid. Voor vragen: lvanderhorst@ggdgelderlandzuid.nl.

   Corina

   IJsselstein: Corina Horstman

   Corina is klinisch psycholoog, psychotherapeut, GZ psycholoog en gedragstherapeut in haar eigen praktijk te IJsselstein.
   Aanmelden en informatie op www.corinahorstman.nl

   0-hester2011-3

   Rotterdam: Hester Hudig

   Hester Hudig is Psychosynthese therapeut. Ze heeft een eigen praktijk in Rotterdam. Zij geeft therapie in het Nederlands en Engels. Meer informatie www.hesterhudig.nl. Aanmelden telefonisch 06- 24501333

   Esther van den Hurk

   Helmond: Esther van den Hurk

   Esther is vitaalcoach en trainer en begeleidt organisaties, teams en individuen met maken van gezondere keuzes. Zij werkt vanuit haar eigen bedrijf Vitaal Leven (www.vitaal-leven.nl). Aanmelden en informatie opvragen kan via esther@vitaal-leven.nl.

   web_6716

   Hilversum, Amsterdam: Ceryl Janssen

   Ceryl Janssen is psycholoog NIP en seksuoloog NVVS-SH en heeft een eigen praktijk met vestigingen in Amsterdam en Berlijn. Hij geeft therapie in het Nederlands, English en Deutsch. Website: www.seksuologen.nl , Aanmelding via info@seksuologen.nl


   leon janssen

   Rotterdam: Leon Janssen

   SPV’er bij het zorgprogramma seksuologie, ADHD bij volwassenen en persoonlijkheidsproblematiek bij PsyQ Rotterdam.
   Bereikbaar via l.janssen@psyq.nl


   0-peter de jong foto 2

   Leeuwarden: Peter de Jong

   Peter de Jong is maatschappelijk werker en oplossingsgericht therapeut. Hij heeft een eigen praktijk voor individuele- en relatietherapie, coaching en training. Aanmelden via 06-16190380 of info@pdj-therapie.nl voor info zie www.pdj-therapie.nl


   Overijssel: Judith Keizer

   Judith is GZ-psycholoog bij Tactus Verslavingszorg Zwolle en Kampen, afdelingen jeugd en volwassenen. Aanmelden via www.tactus.nl of 088 3822887.


   daphne

   Purmerend, Haarlem of op locatie: Daphne Kemner

   Daphne is orthopedagoog en seksuoloog NVVS, gespecialiseerd in mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme; zij werkt veel met kinderen, jongeren en jong volwassenen (LVB). Telnr: 06-45398475 of 0299-459330, d.kemner@prinsenstichting.nl en www.prinsenstichting.nl


   Liesbeth

   Zwolle: Liesbeth ten Klooster- Wisselink

   Liesbeth is Maatschappelijk werker en systeemtherapeut. Ze is werkzaam bij Tactus verslavingszorg. Aanmelden via www.tactus.nl. Tel nr 0630221170.


   Amsterdam: Jurgen Knobel

   Jurgen is klinisch psycholoog, psychotherapeut, seksuoloog NVVS en systeemtherapeut NVRG en is werkzaam bij de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie van OLVG te Amsterdam. Voor meer informatie: https://www.olvg.nl/psychiatrie-en-medische-psychologie.


   Amsterdam: Edward Koldewijn

   Edward werkt in eigen praktijk Maussen Family Confidants als systeemtherapeut i.o Hij is EFT-therapeut en heeft een focus op ondernemende of vermogende families. Info www.maussenfc.com of 06-51990881. Edward is tevens verbonden aan U-Center, een privé-kliniek voor verslaving, depressie en burn-out.


   Arnhem: Hans Kolkert

   Hans Kolkert is systeemtherapeut NVRG en werkzaam bij TACTUS verslavingszorg in Apeldoorn. Aanmelden via www.tactus.nl, voor vragen h.kolkert@tactus.nl.


   Arnhem: Nol van Koolwijk

   Nol is maatschappelijk werker en seksuoloog NVVS, hij werkt bij GGZScharwachter.
   Informatie en aanmelding via www.psychotherapiepraktijkscharwachter.nl.


   Nijkerk: Ingrid Kok

   Ingrid is leefstijlcoach en werkt voor Fit@NP bij de nationale politie. Daarnaast begeleid ze vanuit haar eigen praktijk bedrijven en individuen, op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en stressreductie, op weg naar meer energie en veerkracht. Info via www.leefstijling.nl of 06 38 90 95 72.


   Utrecht, Gorinchem: Astrid Kremers

   Praktijk Astrid Kremers is een seksuologiepraktijk gevestigd in het Diakonessenhuis Utrecht en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Astrid Kremers is Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt, Seksuoloog NVVS en EMDR therapeut. Meer informatie www.sexuoloog.nl of telefonisch op 06-10797061.


   Egbert_135

   Nieuwegein, Woerden: Egbert Kruijver

   Egbert Kruijver is MW-VO en seksuoloog NVVS-SH. Hij heeft een eigen praktijk. Info en aanmelding via de website: www.seksuoloog.com  of www.seksuologen-woerden.nl


   Wim3

   Leusden: Wim Kurk

   Wim is psychotherapeut- relatietherapeut en seksuoloog NVVS-SH. Hij heeft een eigen praktijk in Leusden. Aanmelding via awkurk@hotmail.com


   Harderwijk: Mark de Lange

   Mark is GZ-Psycholoog en werkt bij Tactus Verslavingszorg te Harderwijk. Hij werkt ambulant, met volwassenen die zich vrijwillig, of in een justitieel kader aanmelden. Info m.delange@tactus.nl. Aanmelden voor behandeling via www.tactus.nl


   0-Laura Ledel

   Rotterdam: Laura Ledel

   Laura Ledel is psycho-hypnotherapeut in de Prinsenland Praktijk voor psychische-, relationele- en seksuele gezondheid te Rotterdam.
   Aanmelding via 010-8440557 en 06-10725935, of www.prinsenlandpraktijk.nl en www.lauraledel.nl


   jeanette

   Amsterdam: Jeannette Lekskes

   Jeanette Lekskes is psycholoog en seksuoloog NVVS-SH. Zij heeft een eigen praktijk. Aanmelding via de site: www.seksuologiepraktijk-nieuwsloten.nl


   Anneke

   Nieuwegein, Houten, Den Bosch: Anneke van Loevesijn

   Anneke van Loevesijn is arts-seksuoloog NVVS en FECSM (Fellow van de European Committee of Sexual Medicine). Zij werkt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch en in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Informatie via vanloevesijn@hetnet.nl of via 06-34365459.


   Gent België: Sofie Maenhout

   Sofie is Systeemtherapeut NVRG en Seksuoloog NVVS. Haar eigen praktijk opent september 2018 te Gent. Info en contact via sofie.charlotte.maenhout@gmail.com.


   Utrecht: Martijn Mak

   Martijn is psycholoog en psychotherapeut, werkzaam als zelfstandige in psychotherapiepraktijk Mak en daarnaast als psychotherapeut bij PsyQ in Utrecht. Informatie en contact via Info@praktijkmak.nl en www.praktijkmak.nl.


   Overijssel: Yvonne te Marvelde-Maatje

   Yvonne is Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en werkt bij Tactus verslavingszorg te Zwolle (dr. Stolteweg) en zij is Praktijkondersteuner Huisarts POH-GGZ in Twello en Markelo. Contact: y.temarvelde@tactus.nl of y.temarvelde-maatje@hcdo.nl.


   Overijssel: Rob Meeuwsen

   Rob werkt bij Tactus Verslavingszorg in Zwolle e.o. Hij is maatschappelijk werker en psychiatrisch verpleegkundige. Contact via R.Meeuwsen@tactus.nl.


   26_H_extra1 copy

   Zwolle: Eugenie Mulder

   Eugenie is klinisch psycholoog. Zij werkt bij Tactus ambulant volwassenen in Zwolle.
   Aanmelden via www.tactus.nl, voor vragen eugenie.mulder@tactus.nl


    

   Friesland: Anina Mulder

   Anina is Essentiecoach en registercasemanager. Werkzaam vanuit eigen bedrijf Essentie re-integratie gevestigd in ZW Friesland. Informatie en contact via de site http://www.essentiereintegratie.nl.


   Utrecht: Evert Nab

   Evert Nab is Psycholoog NIP en systeemtherapeut NVRG en werkt bij PsyQ Utrecht. Aanmelden: via de website: www.psyq.nl


   Den Haag: Annemarie Nelissen-Michels

   Annemarie is psycholoog. Zij heeft gewerkt bij PsyQ, zorgprogramma Seksuologie en daar ervaring opgedaan in het behandelen van seksverslaving en gerelateerde problematiek. Zij volgt de basisopleiding CGT en is werkzaam bij Brijder, afdeling Emiliehoeve: herstelpad verslaving en persoonlijkheidsproblematiek. Info www.brijder.nl


   l0envihr

   Noord Nederland: Novae

   Novae is onderdeel van VNN, Verslavingszorg Noord Nederland, en biedt ambulante hulp bij (gedrags)verslavingen in Groninge, Drenthe en Friesland. Informatie en aanmelding via www.vnn.nl/contact. De volgende tien behandelaren zijn in 2016 getraind in het werken met het vat van zelfwaardering.

   Meine Bosma-Bleeker (coördinator)
   Yvonne Bosma
   Gert Jan Hartman
   Anouk Hoekstra
   Susanne Schoemans
   Karin van de Weele
   Astrid van Kessel
   Heleen Versluis
   Willie Vis
   Monique Yntema


   Hilversum, Zeist: Lea Nys

   Lea Nys is psychotherapeut, klinisch psycholoog en werkzaam bij SGGZ-instelling Care to Change, in Hilversum en Zeist (www.caretochange.nl).


   Den Dolder: Margrieta Otten

   Margrieta is maatschappelijk werkster en heeft veel ervaring in het werken met verslaving. Zij heeft een eigen praktijk in Den Dolder:Otten Advies & Coaching. Informatie en aanmelding: Info@otten.in Mobiel: 06-40244245.


   Nijmegen, Elst: Monique Peters

   Monique voert de Praktijk voor Seksuologische Therapie, Gezondheidscentrum Bottendaal, De Ruyterstraat 61, 6512 GB Nijmegen
   of De Wuurde 12, 6662 ZH Elst (GLD). Monique.peters@pvst.nl of 06-83579187.


   LINK-Fotografie-lowres

   Breda: Rogier Poels

   Rogier is Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut en werkt bij GGZ Momentum locatie Breda en in zijn eigen Psychotherapiepraktijk in Breda. Voor meer informatie en aanmelding: r.poels@ggzmomentum.nl of psychotherapiepraktijkpoels@gmail.com.


   Foto publicatie

   Alkmaar, Nieuwe Pekela: Fina van de Pol

   Fina van de Pol is psycholoog, orthopedagoog generalist, seksuoloog en provocatief coach/therapeut. Aanmelding via www.finavandepoldrent.nl


   Heidi Wils Fotografie Valkenswaard telefoon: 06-11382287

   Asten, Helmond, Eindhoven: May Puts

   May is systeemtherapeut, EFT therapeut, praktijkondersteunder ggz. Ze heeft een eigen praktijk voor individuele,- relatie,- en gezinstherapie, daarnaast werkzaam in huisartsenpraktijk. Contact: mayputs@relatie-engezinstherapie.nl


   1-DSC_0012

   Nijmegen: Anita van Raak

   Anita van Raak is haptotherapeut, relatietherapeut en seksuoloog. Zij heeft een eigen praktijk in Nijmegen en Oss,
   Aanmelden via 06-21801588 of info@haptotherapienijmegen.nl Website: www.haptotherapienijmegen.nl


   Voorschoten: Marjo Ramakers

   Marjo Ramakers is arts en geregistreerd als seksuoloog NVVS SH en FECSM. Zij werkt vrijgevestigd in Voorschoten in het Centrum voor Psychische , Relationele en Seksuele gezondheid; aanmelden kan via de website www.censere.nl.


   ZuidWest Nederland (Rotterdam, Den Haag)

   Reclassering Nederland verzorgt onder meer toezichtgesprekken in een gedwongen kader, met mensen in de verschillende fasen van een justitieel traject. Informatie via de coördinator, Frans Zwanenburg, of via reclassering.nl

   Frans Zwanenburg, coördinator (zie zijn pesrsoonsgegevens ook elders op deze pagina)
   Mouchette Velraeds (idem)
   Rolf Toorenburg (idem)

   2016:
   Olgiras Alberto
   Toos Damen
   Marjolein Jochemsen
   Dick van keulen
   Victor Overtoom
   Janneke de Visser
   Philip van Voorthuizen
   Judith van Westrienen
   Marga Zwerus

   2017:
   Evelien van Baal
   Hellen Chotkoe
   Maina Ghogli
   Richard Hoorn
   Frank den Ouden
   Josephien Paagman
   Anne Rein
   Lesley Sanders
   Lisette Stermerdink
   Tineke Straver
   Mirjam Vegt

   2018:
   Dalia Abbas
   Gerard Borsboom
   Ageeth Huiden
   Tob Hulsker
   Geeta Jankie
   Wahied Niamat
   Bert Schuurman
   Belinda Tjin
   Adrianne van Balen
   Monica van Scheppingen


   Utrecht: Marieke Reijmers

   Marieke Reijmers is Gezondheidswetenschapper, Seksuoloog NVVS en Supervisor NVVS. Informatie en contact via www.intimiteit.nl


   Den Haag: Britt Rook

   Britt is opgeleid als orthopedagoog en heeft zich daarna verder gespecialiseerd in de seksuologie middels opleidingen in België. Zij werkt nu als behandelaar met volwassenen bij PsyQ en PsyCoaching. Contact: b.rook@psyq.nl


   FullSizeRender

   Lunteren: Sanne Rosier

   Sanne Rosier is psycholoog. Zij behandelt in de praktijk van Gertjan van Zessen. Zij heeft meer dan tien jaar gewerkt bij PsyQ, in de behandelprogramma’s seksuologie, depressie en persoonlijkheidsproblematiek. Aanmelden en informatie via info@vanzessen.com.


   Amsterdam: Noortje Roussel

   Noortje Roussel is klinisch psycholoog – psychotherapeut – seksuoloog NVVS, werkzaam bij de afd. Seksuologie & Psychosomatische Gynaecologie/Obstetrie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.


   Beusichem: Anke Runia

   Anke is coach, counselor, mediator en mindfulness trainer. Zij heeft een eigen praktijk. Website: www.mediation-coach.nl
   Aanmelden via info@mediation-coach.nl of telefonisch 06-20030512


   heike

   Barendrecht, Rijswijk, Schiedam: Heike Gräfin von Schlippenbach

   Heike is bekkenfysiotherapeut met hbo-opleiding Seksuologie NVVS, docent gynaecologisch onderzoek en systeemtherapeut. Zij heeft een eigen praktijk, Pelvicum Fysiotherapie Schiedam. Contact en informatie: 010-7891600, heike@denieuwedam.nl en www.pelvicumschiedam.com


   1-foto

   Utrecht: Beatrix Schoemaker

   Dr. Beatrix Schoemaker is psycholoog en seksuoloog, hoofd van de poli Medische Seksuologie van het UMC Utrecht. Website www.umcu.nl/nl/Ziekenhuis/Afdelingen/Seksuologie. Telefoon: 088 75 58 880


   _K5B9993

   Tiel: Henriette Schoones

   Henriette Schoones is seksuoloog NVVS-SH en Relatietherapeut. Praktijk voor Seksuologie en Relatietherapie, www.seksuologie.nl. Aanmelden via het secretariaat 0344 626961.

   Bennekom: Karin Schuurman

   Karin is medisch maatschappelijk werker VO en Consulent Seksuele Gezondheid NVVS. Ze is werkzaam bij Dichterbij in het Team Consultatie en Advies Seksualiteit (doelgroep mensen met een verstandelijke beperking). Daarnaast heeft ze een eigen praktijk voor seksuele gezondheid – Care4Sex. Website: www.care4sex.nl Email: care4sex@kpnmail.nl Tel.: 06 – 175 233 20

   a300aa21_o

   Houten: Firouzeh Slabbers

   Firouzeh is klinisch psycholoog en psychotherapeut BIG in eigen praktijk PCP-groep (www.pcp-groep.nl) en behandelt brede psychologische problematiek. Aanmelden: info@pcp-groep.nl


   Noord-Holland Noord: Emma van der Sluis

   Emma is orthopedagoog, GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS, werkzaam bij stichting Esdégé Reigersdaal en in een eigen praktijk. Voor meer informatie, zie www.IndivUniek.nl.

   ef71b658eaab027f0ea307771c05cd6f

   Den Haag, Delft: Ellie Smit

   Ellie Smit is Psychotherapeut/Systeemtherapeut/Seksuoloog NVVS-SH, bij PsyQ Haaglanden, zorgprogramma Seksuologie in Den Haag en in een eigen praktijk in Delft.  Aanmelden Den Haag via www.psyq.nl of 088 3573126 of Delft: www.delftse-psych.nl, 015 2510007.


   0-2212015104028

   Den Haag, Leiden: Patrick Smits

   Patrick Smits is Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut en Seksuoloog NVVS-SH. Werkzaam bij PsyQ in Den Haag en in eigen praktijk in Leiden. Contact: tel 06-38391425 p.smits@psyq.nl  of  www.apcl.nl


    

   elsvvz

   Zwolle: Els van der Snoek

   Els van der Snoek is systeemtherapeut-NVRG, EMDR therapeut en Symbooldramatherapeut. Werkzaam in eigen praktijk Movimiënto; voor therapie & coaching. Aanmelden via: www.evandersnoek.nl of evandersnoek@planet.nl


   Maastricht: Vincent Steenbrink

   Vincent Steenbrink is zelfstandig Register counsellor (ABvC) en gespecialiseerd in seks- en liefdeverslaving. Steenbrink Counselling biedt hulpbijzelfhulp bij verslavingen. Website: www.counsellingbijverslaving.nl. Aanmelden via info@counsellingbijverslaving.nl of 043-2043015.


    

   Heidi Stiegelis

   Made: Heidi Stiegelis

   Dr. Heidi Stiegelis is psycholoog (ACT en EMDR therapeut) en trainer. Werkt in eigen praktijk Puur Jezelf in Made (omgeving Breda, Oosterhout). Aanmelding via www.puurjezelf.nu

   Utrecht: Naima Tadlaoui

   Naima is psychotherapeut, werkt deels vanuit een eigen praktijk aan de Goeman Borgesiuslaan 77 te Utrecht.
   Aanmelden via www.1np.nl of 06 81402976. Behandeling van alle soorten problematiek, extra behandeltalen Arabisch en Marokkaans.

   Woudenberg, Doetinchem: Inger Tempels

   Inger is seksuoloog NVVS-SH en heeft een eigen praktijk met vestigingen in Woudenberg en Doetinchem.
   Website: www.praktijkleif.nl, aanmelding via: info@praktijkleif.nl of 06-23102297

   Almere: Chantal Teygeler

   Chantal is GZ-psycholoog, EMDR-behandelaar en werkt bij Mentaal Beter in Almere, secretariaat 088-0104480.

   petra

   Ravenstein: Petra Tiemessen

   Petra Tiemessen is GZ-psycholoog en seksuoloog NVVS-SH. Zij heeft een eigen praktijk. Aanmelding via de site. Website: www.seksuologischehulpverlening.nl


   Jose 029A

   IJsselstein, Tilburg: José van Tiggelen

   José van Tiggelen is MW-VO en seksuoloog NVVS-SH. Zij heeft een eigen praktijk in IJsselstein en op locatie Tilburg, TweeSteden ziekenhuis. Info en aanmelding via website www.praktijkvoorseksuologie.com  of 06 30682777.

   0-Foto Vat van Zelfwaardering Rolf
   Den Haag, Leiden: Rolf Toorenburg

   Rolf Toorenburg werkt als reclasseringswerker bij Reclassering Nederland. Als toezichthouder begeleidt hij cliënten in het kader van gedragsverandering en risicobeheersing. Aanmelden via rolftoorenburg@gmail.com


   SAM_0333 kopie

   Overijssel: Natasja Twellaar

   Natasja Twellaar van bureau Het vijfde element voor training en coaching. Tevens behandelaar bij Yes We Can Clinics. www.natasjatwellaar.nl


   foto-1

   Laren: Han van der Veen

   Han van der Veen is registerpsycholoog Specialist NIP/Gezondheidszorg, Klinisch en Gezondheidszorgpsycholoog (BIG), Psychotraumatoloog (NtVP), Seksuoloog NVVS-SH. Praktijk: Hoefloo 8, 1251 EB Laren NH. Aanmelden via 035-5383581/0653922181 of jafvanderveen@hotmail.com.

    


   mouchette

   Rotterdam: Mouchette Velraeds

   Mouchette Velraeds is maatschappelijk werker en lifecoach. Zij werkt bij Reclassering Nederland en is gespecialiseerd in zedendelinquentie en huiselijk geweld.


   Schermafbeelding 2015-09-16 om 12.24.01

   Groningen: Gert Vels

   Gert Vels is SPV-VO, seksuoloog NVVS-SH en werkt bij PsyQ-Groningen, behandelprogramma seksuologie. Website: www.psyq.nl
   Aanmelden: 088-1147779 (rechtstreeks bij behandelprogramma seksuologie), verwijzing van de huisarts is nodig. email: g.vels@groningen.psyq.nl. Tevens eigen praktijk, info en aanmelding via www.seksuologiepraktijk-groningen.nl.

    P1030484

   Zevenaar, Zutphen: Rita Velthorst

   Rita Velthorst is werkzaam bij GGNet  als systeemtherapeut en seksuoloog NVVS SH. Mailadres  r.velthorst@ggnet.nl, Aanmeldingen via 088-9331400 (liefst op vrijdag).


   IMG00973-20130216-1939-1

   Terneuzen, Goes, Gent (B): Fleur Verschuren

   Fleur Verschuren is klinisch psycholoog i.o – seksuoloog NVVS SH,  werkzaam bij Emergis en RGC te Goes, Terneuzen en Gent.
   Bereikbaar via fleurverschuren@hotmail.com en 06-14399941, of 0032-4-98568337


   Houten: Lucie Veselka

   Lucie Veselka is klinisch psycholoog en psychotherapeut en heeft een eigen praktijk met speciale aandacht voor christenen en katholieken: Praktijk GMR, Grootslag 35, 3991 RA Houten. Contact en info via 085-1044146 of info@praktijkgmr.nl.


   welmoed

   Vianen: Welmoed Visser-Korevaar

   Welmoed is basis-orthopedagoog NVO/seksuoloog NVVS SH, eigen praktijk, gespecialiseerd in seksuologische hulpvragen bij mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of autisme informatie en aanmelding via www.welmoed.nu, info@welmoed.nu


   Foto website 2014 klein

   Gouda: Corine Vondracek

   Corine Vondracek is maatschappelijk werker VO systeemtherapie en seksuoloog NVVS-SH. Zij heeft een eigen praktijk. Aanmelding via de site: www.seksuologiepraktijk.com


   0-Foto's Lize Kraan 2014 28

   Utrecht, Tilburg: Jitske de Vries

   Jitske de Vries is psycholoog, onderzoeker en consulent seksuele gezondheid NVVS (i.o). Zij werkt als onderzoeker-consultant bij Rutgers (kenniscentrum seksualiteit) en verzorgt seksuologische counseling binnen de Praktijk voor Seksuologie in Tilburg. Aanmelden kan via www.praktijkvoorseksuologie.nl.


   Foto MD Waldinger

   Amstelveen: Marcel Waldinger

   Prof. Dr. Marcel D. Waldinger is neuropsychiater, seksuoloog FECSM en hoogleraar in de Seksuele Psychofarmacologie (Universiteit Utrecht). Hij behandelt in een eigen praktijk in Amstelveen. Aanmelding: 020 – 640 44 66 (bij geen gehoor voicemail inspreken) of dr.m.d.waldinger@gmail.com


   DSC06473

   Utrecht: Jaap de Weerd

   Jaap de Weerd is SPV-VO en seksuoloog NVVS-SH en werkt bij PsyQ behandelprogramma seksuologie. Aanmelden: 088-3572267 (rechtstreeks bij behandelprogramma seksuologie) of per mail secretariaatutrecht@psyq.nl. Website: www.psyq.nl


   11 071 Wiethoff-2854-4-rechthoek

   Rosmalen, Den Bosch: Marion Wiethoff

   Marion Wiethoff is psycholoog en seksuoloog NVVS-SH, cognitief-gedragstherapeut en EMDR-therapeut. Website: www.compassieencognitie.nl Aanmelden via de site of via info@compassieencognitie.nl


   Zutphen, Arnhem: Johan Wouda

   Johan Wouda is werkzaam als klinisch psycholoog en psychotherapeut bij TACTUS Verslavingszorg: www.tactus.nl. Tevens is hij supervisor en leertherapeut van de VGCt en NVP en daarnaast deels werkzaam in een eigen psychotherapiepraktijk in Arnhem jwouda@qp3.nl


   Tilburg: Maartje Zandbergen

   Maartje is werkzaam als gz-psycholoog/seksuoloog NVVS bij PsyQ in Tilburg.
   Ze behandelt mensen met seksuele problematiek, angstklachten, traumatische ervaringen en
   persoonlijkheidsproblematiek. info www.psyq.nl, 088-3573088

   Leiden: Bobbie Beatrix van Zessen

   Bobbie is master student kinder- en jeugdpsychologie in Leiden. Zij werkt als persoonlijk begeleider in een logeerhuis voor kinderen met meervoudige problematiek, zij is ambulant jeugdbegeleider en begeleider bij dagbesteding (Ipse De Bruggen Maatwerk). Contact bobbie-vz@hotmail.com.


   54 boomstronk, portret

   Eindhoven: Sanja Zomer

   Sanja is Vitaalcoach: “Ik gun het iedereen om fit en vitaal door het leven te gaan. Mijn ervaring is dat, dat ook voor iedereen weggelegd is die serieus met zijn vitaliteit aan de slag gaat. Soms is daar begeleiding bij nodig. Die bied ik graag.” Contact via 06 403 269 52 of sanja@oasevitaalpraktijk.nl


   Frans

   Den Haag: Frans Zwanenburg

   Frans Zwanenburg is maatschappelijk werker bij de Reclassering met als specialisme zedendelinquenten. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk, www.zwanenburgconsulting.nl. Aanmelden via zwanenburgconsulting@gmail.com of 06 20492682.


   ben

   Waddinxveen: Ben Zijl

   Ben Zijl is MW’er en registertherapeut BNG. Hij heeft een eigen praktijk met specialisatie in seksuologie bij jongeren en volwassenen. Hij behandelt ook mensen met een verstandelijke beperking. Website: www.praktijkbenzijl.nl en stopseksverslaving.nl Aanmelding via de site of 0182-612655.


   gertjan

   Lunteren: Gertjan van Zessen

   Psycholoog en seksuoloog NVVS-SH, bedenker van het Vat van Zelfwaardering. Eigen praktijk seksuologie, en eigen praktijk zakelijke coaching.
   Website: www.vanzessen.com Aanmelding via de site of via info@vanzessen.com.


   Opgeleid, maar niet met contactgegevens vermeld op deze pagina zijn wèl: Renee Brons, psycholoog, Utrecht; Rudolf Steinberger, psycholoog-seksuoloog NVVS Amsterdam; Leonie Breteler, psychiater, seksuoloog NVVS Amsterdam; Ellis van Mameren, Coach, Bunnik; Bart Faassen (PsyQ Rijnmond); Florens Hoek (PsyQ Rijnmond); Daphne Wiese (PsyQ Rijnmond); Ilse Kolsloot, psycholoog (PsyQ Rijnmond), Z. Roelands (Alkmaarse Psychologen Praktijk, Alkmaar). Opgeleid maar niet meer praktiserend: Els Zonjee, eerstelijnspsycholoog NIP, GZ psycholoog BIG en seksuoloog NVVS te Haarlem; Johan de Feijter, seksuoloog NVVS Amsterdam; Djinnie van Delft, psychotherapeut, Amsterdam. 

   *